Vind de beste traprenovatie specialist

Gratis en vrijblijvend

Wat kost een traprenovatie precies?

Is jouw trap toe aan een traprenovatie? Dan wil je natuurlijk weten met welke kosten je rekening moet houden. Een gemiddelde traprenovatie kost tussen de 1250 en 3500 euro. Dit zijn natuurlijk nogal uiteenlopende prijzen. Dat komt omdat de kosten voor een traprenovatie afhankelijk zijn van diverse factoren.  

 

Om jou een beter inzicht te geven in de kosten voor een traprenovatie nemen we je in dit artikel mee in de prijsopbouw. Daarnaast geven we je verschillende tips waarmee jij geld kunt besparen op jouw traprenovatie.  

Spring snel naar:

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een traprenovatie

Het grootste gedeelte van de huishoudens in Nederland heeft een gedraaide trap met 12 of 13 trapreden. Voor een professionele traprenovatie van zo’n trap kun je rekening houden met kosten tussen de 1750 en 2250 euro. Wanneer je een zeer eenvoudige rechte trap hebt zijn de kosten uiteraard een stuk lager. In dat geval betaal je ongeveer 1500 euro voor een professionele traprenovatie.  

 

De daadwerkelijke kosten voor een traprenovatie zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de afwerking, trapsoort en optionele extra’s. Voor een eenvoudige traprenovatie ben je tussen de 1250 en 1450 euro kwijt. Laat je een standaard traprenovatie uitvoeren? Dan kost dit gemiddeld tussen de 1450 en 2250 euro. Voor een luxe traprenovatie kun je rekening houden met kosten tussen de 2250 en 3500 euro.  

De trapsoort

Welke trapsoort wil je laten renoveren? Dit is belangrijk om de prijs voor de traprenovatie te bepalen. Iedere trapsoort neemt namelijk andere kosten met zich mee. Heb jij een open trap, een gesloten trap, een rechte trap of een trap met een draai?  

 

Over het algemeen zijn de kosten het laagst bij een open rechte trap. Daarnaast speekt het voor zich dat een traprenovatie voor een trap van 6 treden goedkoper is dan voor een trap met 13 treden. Uiteraard bepaalt de breedte en de diepte van de trap ook hoeveel materiaal er nodig is voor de traprenovatie. Dit zijn dus allerlei factoren die meespelen bij de prijsbepaling voor jouw traprenovatie.  

De trapbekleding is van invloed op de prijs

Voor welke materiaalsoort ga jij? De materiaalsoort waarvoor jij kiest is van grote invloed op de uiteindelijke prijs voor jouw traprenovatie. Voorbeelden van materiaalsoorten waar je uit kan kiezen zijn tapijt, vinyl, laminaat en hout. Hieronder geven we je een overzicht van de kosten per materiaalsoort. De prijzen zijn per overzettrede, exclusief montage en inclusief BTW.  

 

  • Voor laminaat betaal je gemiddeld 33 euro per overzettrede. 
  • Tapijt kost gemiddeld 43 euro per overzettrede. 
  • Voor vinyl betaal je ongeveer 53 euro per overzettrede. 
  • Eiken kost ongeveer 63 euro per overzettrede. 

 

Het is goed om te weten dat hier nog ongeveer 300 tot 700 euro bijkomt. Dit is voor de kosten van de traprenovatie zelf. 

 

Wil je meer weten over de kosten, voor- en nadelen van de verschillende soorten trapbekleding materialen? Lees dan onze blog: ‘de voor- en nadelen van trapbekleding materialen‘.

Zelf aan de slag gaan of liever uitbesteden?

Wanneer je veel geld wil besparen kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de traprenovatie. In dat geval betaal je alleen voor het materiaal. We raden je echter aan dit niet te doen. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om dezelfde kwaliteit te leveren als bij een professionele traprenovatie waardoor het resultaat snel tegenvalt.  

 

Heb jij al enige ervaring met het uitvoeren van traprenovaties? En ben jij een handig persoon? Dan kun je de uitdaging natuurlijk altijd aangaan. Is dit niet het geval? Schakel dan écht een vakspecialist in! Wil jij alsnog kosten besparen op de werkzaamheden? Dan kun je de trap achteraf altijd zelf schilderen of beitsen.  

Voor welke optionele extra's kies jij?

Het volgende waar je over na moet denken zijn de optionele extra’s. Optionele extra’s kunnen de uiteindelijke kosten voor de traprenovatie behoorlijk verhogen. Deze opties zijn niet noodzakelijk, maar ze kunnen zeker van toegevoegde waarde zijn op jouw trap. Hoe meer optionele extra’s je kiest, hoe hoger de kosten worden. 

 

Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende optionele extra’s en welke kosten hierbij komen kijken. Aan de hand daarvan kun jij bepalen welke optionele extra’s interessant zijn voor jou.  

 

We nemen hieronder enkele optionele extra’s met je door. De prijzen die we noemen zijn exclusief de montagekosten.  

 

  • Verlichting. Dit is wat ons betreft één van de gaafste optionele extra’s. Met verlichting creëer je een moderne uitstraling op jouw trap. Eén LED strip of spotlight kost tussen de 10 en 40 euro.  

 

  • Antislip strips. Met antislip strips is het niet langer mogelijk om uit te glijden op de trap. Per meter betaal je tussen de 2 en 14 euro.  

 

  • Maantjes. Hiermee zorg je ervoor dat je niet kunt uitglijden van de trap en tegelijkertijd wordt het schilderwerk behouden. Per maantje kun je rekening houden met kosten tussen de 15 en 60 euro.  

En wat gebeurt er met de oude trapbekleding

We hebben het in dit artikel voornamelijk gehad over de traprenovatie zelf. Maar wat gaat er eigenlijk gebeuren met de oude trapbekleding? Heb je daar al over nagedacht? Je kunt ervoor kiezen om je oude trapbekleding zelf weg te halen. Dit is in de meeste gevallen geen lastige klus. Een goede manier om kosten te besparen op je traprenovatie. 

 

Echter is het in sommige gevallen toch beter om hiervoor wel een vakspecialist in te schakelen. Een specialist weet namelijk precies hoe de trap achtergelaten moet worden om als goede basis te dienen voor de traprenovatie.  

 

Huur jij een specialist in om de oude trapbekleding te verwijderen? Dan gaan de uiteindelijke kosten voor de traprenovatie natuurlijk wel wat omhoog. Echter zal het je wel veel tijd schelen. Bovendien ben je er op die manier zeker van dat het op een vakkundige manier gebeurt.  

trapbekleding

Zo bespaar jij kosten op je traprenovatie

Aan de hand van dit artikel is het wel duidelijk geworden dat de kosten voor een traprenovatie behoorlijk op kunnen lopen. Toch heb je een groot gedeelte van de kosten zelf in de hand. Daarom geven wij jou enkele tips waarmee jij jouw traprenovatie een stukje goedkoper maakt.  

 

Vergelijk offertes van diverse traprenovatie specialisten 

Een traprenovatie is altijd maatwerk. Daarom kun je er veel geld op besparen. Vergelijk verschillende vakspecialisten en bespaar een hoop tijd en geld op jouw traprenovatie. Start direct met vergelijken.  

 

Kies voor een specialist uit jouw omgeving 

Specialisten vragen voorrijkosten voor het reizen naar jouw locatie. Kies je voor een traprenovatie specialist bij jou in de buurt? Dan hoef je deze voorrijkosten niet te betalen. Laat je iemand vanuit de andere kant van Nederland komen? Dan kunnen de voorrijkosten behoorlijk oplopen.  

 

Wanneer je offertes aanvraagt via vergelijktraprenovatie.nl hoef je jezelf geen zorgen te maken over de voorrijkosten. Wij sturen namelijk alleen offertes van vakspecialisten bij jou uit de buurt.  

 

Wil jij meer weten over het besparen op jouw traprenovatie? Lees dan onze blog: ‘4 tips om kosten te besparen op jouw traprenovatie‘. 

Benieuwd naar de kosten voor jouw traprenovatie?

Wil jij weten wat een traprenovatie kost in jouw situatie? Vraag dan offertes aan van verschillende vakspecialisten. Door deze offertes met elkaar te vergelijken vind je de specialist die het beste bij jou past. Bovendien houd je op deze manier geld én tijd over. Ideaal! 

DeVries_Franske_Circkel

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *