Vind de beste traprenovatie specialist

Gratis en vrijblijvend

4 tips om kosten te besparen op jouw traprenovatie

Wanneer jouw trap versleten is of gewoonweg niet meer bij de stijl van je interieur past, is het tijd voor een traprenovatie. De kosten voor een traprenovatie kunnen echter wel behoorlijk oplopen. Daarom geven wij jou in deze blog 4 tips om te besparen op jouw traprenovatie.  

Spring snel naar:

Wat kost een traprenovatie gemiddeld?

Een traprenovatie kost gemiddeld tussen de 1250 en 3500 euro. De uiteindelijke kosten voor een traprenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de trapsoort, de trapbekleding en de optionele extra’s waarmee je jouw trap nog aantrekkelijker kunt maken. Wil je meer weten over de kosten voor een traprenovatie en van welke factoren de prijs beïnvloeden. Lees dan onze blog: “wat kost een traprenovatie?”. 

Tip 1: Voer bepaalde werkzaamheden van de traprenovatie zelf uit

Wil jij op kosten voor jouw traprenovatie besparen? Dan kun je bepaalde werkzaamheden van de traprenovatie zelf oppakken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je trap of de trapleuning. Een nieuwe lik verf geeft jouw trap al een compleet nieuwe uitstraling. Ga jij zelf jouw trap verven? Dan is het wel belangrijk dat je vooraf eventuele beschadigingen repareert. Ook is het belangrijk om de huidige verflaag te verwijderen en de trap te ontvetten en stofvrij te maken. 

 

Het is ook mogelijk om kosten te besparen door zelf de huidige trapbekleding te verwijderen. Op die manier kan de vakspecialist direct aan het werk. Meestal is dit geen ingewikkeld werk en bovendien bespaart het jou een hoop kosten voor je traprenovatie.  

 

Wanneer je graag een vernieuwende sfeer creëert zonder je trap echt te renoveren, kun je ook ledverlichting aanbrengen. Hierbij hoeft er niets verbouwd te worden waardoor je een hoop kosten bespaart. Je koopt de ledverlichting meestal in strips, waardoor je deze gemakkelijk op de treden kunt plaatsen. Je trap wordt hierdoor niet alleen mooier, maar ook een stuk veiliger. Je ziet namelijk niet snel meer een treden over het hoofd.  

Tip 2: Op kosten besparen door de juiste trapbekleding te kiezen

Je kunt jouw trap met diverse materialen laten bekleden. Wanneer je de juiste trapbekleding kiest werk je jouw trap af naar jouw persoonlijke smaak. Iedere materiaalsoort neemt niet alleen andere voor- en nadelen, maar ook een ander prijskaartje met zich mee. Zo is tapijt een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld linoleum of PVC. 

 

Wil jij meer weten over de verschillende materiaalsoorten die je kunt gebruiken om je trap mee te bekleden? Lees dan ons artikel: ‘de voor- en nadelen van trapbekleding materialen’.  

trapbekleding

Tip 3: Kies altijd voor een vakspecialist bij jou in de buurt

De meeste bedrijven brengen kosten in rekening voor het reizen naar jouw locatie. Deze kosten worden ook wel de voorrijkosten genoemd. Wanneer een vakspecialist vanuit de andere kant van Nederland moet komen, kunnen de kosten natuurlijk behoorlijk oplopen. Kies je voor een vakspecialist bij jou in de omgeving? Dan kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. 

 

Wanneer je offertes vergelijkt bij vergelijktraprenovatie.nl, zorgen wij ervoor dat je enkel offertes ontvangt van specialisten bij jou in de buurt. Op deze manier heb je nooit te maken met hoge voorrijkosten.  

Tip 4: Vergelijk offertes van verschillende traprenovatie specialisten

Tot slot is het mogelijk om op kosten voor jouw traprenovatie te besparen door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Hierdoor vind je niet alleen de vakspecialist die het beste bij jou past, maar houd je ook geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven. Vraag direct een offerte aan en ontdek welke vakspecialist het beste bij je past. 

DeVries_Franske_Circkel

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *