Vind de beste traprenovatie specialist

Gratis en vrijblijvend

Trapbekleding tapijt

Vind jij het lastig om een geschikt bedrijf te vinden voor jouw traprenovatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leggen je haarfijn uit waarop je moet letten tijdens het vergelijken van traprenovatie specialisten.

Waarom je trap met tapijt bekleden?

Op zoek naar een geschikt tapijt als trapbekleding voor jouw trap? Dan is het verstandig om de verschillende soorten en de aanbieders hiervan met elkaar te vergelijken. Zo bespaar je niet alleen een hoop geld, maar ben je ook zeker van een goede kwaliteit. Ben jij benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van tapijt als trapbekleding? Of wil jij weten wat het kost? Wij vertellen je alles wat je moet weten over tapijt als trapbekleding!

Spring snel naar:

Waarom tapijt als trapbekleding? De voordelen

Waarom zou je kiezen voor tapijt als trapbekleding? Het biedt ontzettend veel voordelen. Zo is tapijt relatief goedkoop in vergelijking met de andere soorten trapbekleding. Het is niet alleen lekker warm en zacht aan je voeten, het dempt ook het geluid. Een ander voordeel is dat je er niet zo makkelijk op uit kunt glijden. Een tapijt als trapbekleding is over het algemeen vrij snel gelegd. Vakspecialisten hebben er gemiddeld één dag voor nodig. Zijn er dan écht alleen maar voordelen van tapijt als trapbekleding?

Nadelen van tapijt als trapbekleding

Helaas zijn er ook nog een aantal nadelen verbonden aan tapijt als trapbekleding. Dit is natuurlijk ook belangrijk om rekening mee te houden. Tapijt als trapbekleding slijt relatief snel. Dit is zeker het geval wanneer de trap veel belopen wordt met vieze schoenen. Het vuil kan namelijk schade aanbrengen aan het tapijt. Verder moet tapijt als trapbekleding veel vaker onderhouden worden dan de andere soorten trapbekleding. Het regelmatig stofzuigen van het tapijt is wel noodzakelijk.

De kosten voor tapijt als trapbekleding

De exacte prijs voor tapijt als trapbekleding is moeilijk te bepalen. Dat komt omdat het afhankelijk is van verschillende factoren zoals het soort tapijt en de soort trap. Wel weten we dat de gemiddelde kosten per trede €45 is. Dit is inclusief de plaatsing en de btw.

 

Soort tapijt

Natuurlijk is het soort tapijt van invloed op de kosten van jouw traprenovatie. Tapijt als trapbekleding is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Je hebt keuze uit verschillende structuren, maar niet alle tapijtsoorten zijn ook geschikt als trapbekleding. Er zijn twee belangrijke aspecten van tapijt als trapbekleding:

 

 

  • Een hoge pooldichtheid. Wanneer de pooldichtheid te laag is wordt de rug of de onderlaag zichtbaar.
 
  • Een stevige garenstructuur: Dit is noodzakelijk voor tapijt als trapbekleding omdat trappen over het algemeen flink belopen worden.

Soort trap

Ook het type trap is van invloed op de prijs voor de traprenovatie waarbij het tapijt als trapbekleding gebruikt. Het bekleden van een rechte trap kost over het algemeen minder dan een gedraaide trap. En voor het bekleden van een dichte trap betaal je meer dan voor een open trap. Dit komt omdat je relatief meer materiaal nodig hebt.

 

De afwerking

Het afwerken van de trap is een hele arbeidsintensieve klus. De trap moet volledig vrij gemaakt worden van het oude tapijt en lijm- en verfresten. Vervolgens moet de trap volledig opgemeten worden. Wil je zeker weten dat dit goed gebeurt? Schakel dan een vakspecialist in.

Stappenplan van een trap bekleden met tapijt

Het bekleden van een trap met tapijt is in ongeveer een dag gebeurt. Er zijn een aantal werkzaamheden die de specialist moet uitvoeren. Om te beginnen moet je de trap helemaal inmeten. Dit is belangrijk om te bepalen hoeveel tapijt als trapbekleding je nodig hebt. De specialist meet de volledige trap van boven naar beneden.

 

Vervolgens moet het ondertapijt worden uitgesneden. Dit ondertapijt moet om de trapneus heen lopen. De stootborden hebben geen ondertapijt nodig. De vakspecialist maakt per trede een mal van papier. Dit doet hij om te weten welke vormen er moeten worden uitgesneden. Wanneer hij gaat uitsnijden is het belangrijk om een marge aan te houden van 2 centimeter aan alle zijdes. Op deze manier kan het ondertapijt nooit te kort zijn.

 

Hierna moet het ondertapijt vastgezet worden. Dit gebeurt over het algemeen altijd met lijm. Voor een extra versteviging kan het ondertapijt vast geniet worden met enkele nietjes. Zit het ondertapijt goed vast? Dan is het tijd voor de volgende stap.

 

Het snijden van het tapijt. Dit gebeurt eigenlijk op dezelfde manier als het snijden van het ondertapijt. De vakspecialist moet alleen wel nieuwe mallen maken. Dat komt omdat de trap al bekleed is met ondertapijt. De stootborden moeten nu ook opgemeten worden. De specialist snijdt hier namelijk ook tapijt voor uit.

Vervolgens moet het tapijt aangebracht worden als trapbekleding. Hiervoor wordt net als bij het ondertapijt gebruik gemaakt van lijm. Het tapijt wordt aan de randen, stootborden en trapneuzen  aangeklopt met een hamer. De overgang van de trap naar de overloop wordt mooi weggewerkt. Ook worden de patronen in je tapijt mooi neergelegd. Op deze manier staat alles dezelfde kant op en loopt het mooi in elkaar over.

 

Ten slotte moeten alle rafels verwijdert worden. Alle rafelende draden en andere oneffenheden worden weggehaald. Op deze manier komt alles er mooi en strak uit te zien. De trap moet 24 uur drogen voordat je er overheen mag lopen.  

Kunnen alle trappen gestoffeerd worden?

Wij krijgen regelmatig de vraag of alle soorten trappen geschikt zijn om te bekleden met tapijt. Of je nu een open of gesloten trap hebt, een metalen of een houten trap, een zoldertrap of een wenteltrap, het is bij iedere trap mogelijk! Daarnaast is het juist ook erg veilig om te doen. Tapijt is een stevige en veilige ondergrond. Hierdoor glijd je minder snel uit en mocht je nou toch vallen? Dan heb je in ieder geval een zachte landing.

Tapijt als trapbekleding vergelijken op vergelijktraprenovatie.nl

Ben jij op zoek naar tapijt als trapbekleding? Dan is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijktraprenovatie.nl kan jou hierbij helpen. Stuur jouw wensen naar ons op en ontvang gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Door op deze manier te vergelijken kun je tot wel 40% op jouw traprenovatie besparen. En dat in slechts enkele minuten. Twijfel niet en start vandaag nog met vergelijken op vergelijktraprenovatie.nl.

DeVries_Franske_Circkel

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.