Vind de beste traprenovatie specialist

Gratis en vrijblijvend

5 voordelen van een traprenovatie

Door de jaren heen kan jouw trap behoorlijk oud en lelijk worden. Het heeft dan geen zin meer om de trap simpelweg over te schilderen. Er is een traprenovatie nodig. Past jouw huidige trap niet meer bij het interieur? Of is je trap versleten? Laat dan een traprenovatie uitvoeren. Wij vertellen jou alles over de voordelen hiervan.  

Spring snel naar:

Hoe werkt een traprenovatie precies?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van een traprenovatie vertellen we je graag meer over hoe een traprenovatie precies in zijn werk gaat. Wanneer je een traprenovatie laat uitvoeren wordt de structuur van je huidige trap behouden. Afhankelijk van de staat van jouw trap worden er nieuwe treden op of over de bestaande treden aangebracht.  

 

Laat je een traprenovatie uitvoeren? Dan kun je vrijwel iedere materiaalsoort gebruiken. Denk hierbij aan hout, tapijt of leer. Een traprenovatie neemt ontzettend veel voordelen met zich mee. Wij nemen hieronder de 5 belangrijkste voordelen met je door.  

1: Veiligheid is prioriteit nummer één

Het grootste voordeel van een traprenovatie is de veiligheid. Een versleten trap kan namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn. Doordat de trap intensief gebruikt wordt, kan er snel een ongeluk gebeuren. Een versleten trap dient dus zo snel mogelijk vervangen te worden. In de meeste gevallen is het niet noodzakelijk om een versleten trap volledig te vervangen. Een traprenovatie is al voldoende.  

 

Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van nieuwe overzettreden. Dit is mogelijk met vrijwel iedere materiaalsoort. Op die manier krijgt jouw woning niet alleen een prachtige uitstraling, het draagt ook bij aan de veiligheid van de trap. En de veiligheid van jou en je gezin in uiteraard prioriteit nummer één. 

2: Een compleet nieuwe uitstraling

Past jouw huidige trap niet meer bij het interieur? Met een traprenovatie betrek je jouw trap weer bij de rest van het interieur. Dit is jouw kans om de trap te voorzien van een nieuwe kleur laminaat, hout of tapijt.  

 

Knap jouw verouderde trap op en je woning krijgt weer een compleet nieuwe uitstraling. Ga jij voor klassiek, modern, tijdloos, landelijk, industrieel of heb je een ander idee? Kies voor het materiaal dat past bij de stijl van jouw woning. Hiermee maak je van jouw trap een absolute eyecatcher. 

3: Jouw woning wordt meer geld waard

Het volgende voordeel van een traprenovatie gaat over de waardevermeerdering van jouw woning. Heb jij een oude versleten trap? Dan doet dit natuurlijk weinig goeds aan de uitstraling van je woning. Met een traprenovatie creëer je een betere basis. Hierdoor neemt de waarde van jouw woning direct toe.  

4: De traprenovatie duurt vaak slecht één tot enkele dagen

Wist je dat een traprenovatie meestal binnen één dag al klaar is? In sommige gevallen kan dit ook iets langer duren. Dit is afhankelijk van jouw wensen en de staat van jouw huidige trap. In sommige situaties denk je misschien dat het laten plaatsen van een nieuwe trap sneller is, echter is dit in de praktijk niet het geval. 

 

Bij een traprenovatie hoeft de oude trap namelijk niet vervangen te worden. Dit scheelt uiteraard een hoop tijd. Bovendien komen er bij het plaatsen van een nieuwe trap veel meer werkzaamheden kijken. Denk aan het opruimen van de oude trap, maar ook aan bijvoorbeeld stucwerk.  

5: Voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe trap

Een traprenovatie biedt veel voordelen ten opzichte van het laten plaatsen van een nieuwe trap. Het kost niet alleen minder tijd, je hebt ook minder bouwpuin omdat je de oude trap niet hoeft te verwijderen. Dit bouwpuin moet ook nog worden afgevoerd. Bij een traprenovatie zal je daarentegen enkel een aantal afgezaagde stukken overzettreden overhouden. Deze voordelen maken een traprenovatie dan ook een stuk goedkoper. 

traprenovatie

Biedt een traprenovatie dan alleen maar voordelen?

In dit artikel zijn we voornamelijk dieper ingegaan op de voordelen van een traprenovatie. Echter neemt een traprenovatie ook een aantal nadelen met zich mee. Daarover vertellen we je uiteraard meer. 

 

Ga je zelf aan de slag? Dan kost dit behoorlijk wat tijd 

Veel mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met hun traprenovatie om op die manier op kosten te besparen. Echter zal je zelf nooit dezelfde kwaliteit kunnen leveren als een vakspecialist. Daarnaast kost het je ontzettend veel tijd. Een professioneel traprenovatiebedrijf is gemiddeld één dag bezig met een traprenovatie terwijl jij hier zelf veel meer tijd aan kwijt bent. Bovendien voert de specialist alle rommel af waardoor jij in een schoon huis achterblijft. 

 

Er kan veel stof vrijkomen tijdens de traprenovatie 

Wanneer je zelf met de traprenovatie aan de slag gaat kan er behoorlijk wat stof vrijkomen. Zeker wanneer je voor laminaat of hout kiest. Wil je dit voorkomen? Maak de traptreden dan buiten op maat. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren dicht zijn zodat het stof jouw woning niet binnen kan waaien.  

 

Niet ieder traprenovatiebedrijf levert uitstekende kwaliteit 

Online vind je ontzettend veel verschillende traprenovatiebedrijven. Tot onze verbazing zitten er ook veel bedrijven tussen waarbij de traprenovatie er na de renovatie nog slechter uitziet dan daarvoor. Daarom adviseren we je om verschillende vakspecialisten te vergelijken.  

 

Vergelijktraprenovatie.nl kan jou hierbij helpen. Vraag offertes aan van verschillende vakspecialisten en ontdek welke specialist het beste bij jou past. Bovendien houd je op deze manier geld én tijd over voor de leuke dingen in het leven. Alle vakspecialisten die aangesloten zijn bij vergelijktraprenovatie.nl leveren uitstekende kwaliteit en beschikken over de juiste keurmerken.  

Vakspecialisten vergelijken met vergelijktraprenovatie.nl

Wil jij graag een traprenovatie laten uitvoeren? En ben je hiervoor op zoek naar hét ideale traprenovatiebedrijf? Dan kan vergelijktraprenovatie.nl jou helpen. Vraag direct vrijblijvend offertes aan van verschillende vakspecialisten en vind de specialist die het beste bij jou past.  

Ben jij benieuwd met welke kosten je rekening moet houden? Lees dan onze blog ‘wat kost een traprenovatie?‘.

DeVries_Franske_Circkel

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *