Vind de beste traprenovatie specialist

Gratis en vrijblijvend

Bewakingscamera

Vind jij het lastig om een geschikt bedrijf te vinden voor jouw traprenovatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leggen je haarfijn uit waarop je moet letten tijdens het vergelijken van traprenovatie specialisten.

Ben jij op zoek naar de geschikte trapbekleding voor jouw trap? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn voor de verschillende soorten trapbekleding. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt voor jouw trapbekleding? Dan is het verstandig om de verschillende soorten, aanbieders en kosten van trapbekleding goed met elkaar te vergelijken. Hoe je dit doet? Wij leggen het je graag uit.

Spring snel naar:

Welke soorten trapbekleding zijn er?

Iedere soort trapbekleding neemt weer andere kosten met zich mee. De trapbekleding waar je uit kunt kiezen zijn hout, tapijt, PVC en laminaat. Wij leggen je uit wat het verschil is en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten trapbekleding.

Hout

Hout geeft jouw trap een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten hout en aan iedere soort hangt een ander prijskaartje. Wanneer je voor hout kiest, betaal je de meeste kosten in vergelijking met de andere soorten trapbekleding. Voordeel is wel dat je hout na een aantal jaar weer gewoon kunt schuren, lakken en schilderen. Zo kun je voor vrij weinig geld jouw trap weer renoveren. Het is dus een vrij duurzame optie.

Tapijt

Tapijt dempt niet alleen het geluid, het biedt ook meer grip wanneer je op de trap loopt. Het aanbod is enorm, dus er is voor iedereen een tapijt dat bij hen past. Er zit wel verschil in kwaliteit tussen verschillende tapijten. Het is dus verstandig om rekening te houden met stug of zacht materiaal. Wanneer je ook een ondertapijt laat plaatsen, slijt de trap minder snel en wordt de geluidsdemping nog beter. De kosten voor dit type trapbekleding liggen het laagst in vergelijking met de andere soorten.

PVC

Na hout is PVC de duurste optie voor trapbekleding. Het is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Kies uit verschillende kleuren en houtmotieven. PVC als trapbekleding kent vele voordelen. Zo kan het prima tegen water en slijt het niet snel. Het gebruik van PVC als trapbekleding is dus een prima keuze wanneer de trap in jouw huis intensief wordt gebruikt.

Laminaat

Heb je misschien al aan laminaat gedacht als trapbekleding? Laminaat is een goed betaalbare optie in vergelijking met de kosten voor hout en PVC als tapijtbekleding. Het materiaal slijt niet snel en het is erg onderhoudsvriendelijk. Dit zorgt ervoor dat laminaat een erg populaire optie is. Verder is laminaat verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven.

De kosten voor trapbekleding

De exacte kosten voor trapbekleding zijn lastig te noemen. We kunnen je wel de gemiddelde kosten geven van de verschillende soorten trapbekleding. Alle prijzen zijn per overzettrede, inclusief btw en exclusief de montagekosten. Zoals je al weet verschillen de kosten per soort trapbekleding. Voor laminaat betaal je gemiddeld het minste. Dit is namelijk €35. Voor tapijt ben je gemiddeld €45 kwijt. Ga jij voor PVC als trapbekleding? Dan kun je rekenen op een gemiddelde prijs van €50. De laatste optie is het duurste. Dit is namelijk hout. Er zijn natuurlijk verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken als trapbekleding maar de gemiddelde kosten komen uit op zo’n €65.

 

 

Verder kun je nog uit een aantal optionele extra’s kiezen. Denk bijvoorbeeld aan anti-slip-strips. Dit kost gemiddeld tussen de €3 en €15 per meter. Een trapmat helpt niet alleen tegen het uitglijden maar telt ook als accessoire. Hiervoor betaal je €3 tot €15 per mat. Ga jij voor een moderne look van jouw trap? Kies dan voor verlichting op jouw trap. Dit kost tussen €10 en €40 per spot of LED strip. De kosten voor een trapleuning liggen tussen de €40 en €150. Voor dit geld heb je een trapleuning hangen bij de gehele trap.

Bespaartips voor jouw trapbekleding kosten

De kosten voor jouw trapbekleding kunnen flink oplopen. Daarom is het wel fijn als je er wat op kunt besparen. En dat kan! Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Je leest ze hieronder:

 

  • Kies altijd voor een bedrijf in de omgeving. Waarom? Wanneer je dit niet doet kun je een hoop voorrijkosten verwachten die het bedrijf maakt om op en neer te reizen naar jouw woning. Kies je een specialist uit de buurt? Dan bespaar je al snel €65 op voorrijkosten.
 
  • Om kosten op jouw trapbekleding te besparen kun je offertes van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijktraprenovatie.nl kan jou hierbij helpen. Je ontvangt bij ons gratis offertes waardoor jij tot wel 40% op jouw trapbekleding kunt besparen.
 
  • Heb jij meerdere trappen in jouw huis? Laat ze dan allemaal in een keer bekleden. Het zorgt niet alleen voor eenheid in jouw woning, maar je kunt hierdoor ook besparen op de kosten voor jouw trapbekleding. Wellicht willen jouw buren ook nieuwe trapbekleding? Je kunt in dat geval vaak extra korting ontvangen van de specialist.
 
  • Probeer zelf al wat voorwerk te doen. Door het oude materiaal alvast te verwijderen heeft de specialist minder tijd nodig. Dit bespaart je natuurlijk weer kosten op jouw trapbekleding. Tapijt en PVC is bijvoorbeeld heel eenvoudig zelf te verwijderen.
 
  • Het regelmatig onderhouden van jouw trapbekleding zorgt ervoor dat het langer mee gaat. Dit betekent dus ook dat je minder snel een traprenovatie moet laten doen. Het bespaart je dus geld op de lange termijn. Het goed schoonhouden is daarbij erg belangrijk. Daarnaast is het slim om een goede deurmat aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat het vuil onder je schoenen de trapbekleding kan beschadigen.

Vergelijk trapbekleding kosten op vergelijktraprenovatie.nl

Wil jij de kosten van trapbekleding vergelijken? Dan ben je bij vergelijktraprenovatie.nl aan het juiste adres. Stuur jouw wensen en eisen naar ons op. Vervolgens ontvang je gratis offertes van verschillende vakspecialisten. Door op deze manier te vergelijken kun je tot wel 40% op de kosten voor jouw trapbekleding besparen. En dat in slechts enkele minuten. Start vandaag nog met trapbekleding kosten vergelijken op vergelijktraprenovatie.nl!

DeVries_Franske_Circkel

Ben je een vakspecialist?

Wij brengen je eenvoudig in contact met klanten die actief op zoek zijn naar jouw diensten. Meld je aan via het formulier.